Beklemekten Yoruldum (İçimde Kanımdasın) Nota Eşliğinde Karaoke (Ahenk: Kız Neyi - 4 Ses - B)

Опубликовано: 08 Октябрь 2024
на канале: Bekir GÜLSÜN
3,189
69

5 Ses versiyonu şu linktedir:    • Beklemekten Yoruldum -  Nota Eşliğind...  
Beste : İsmet Nedim
Güfte: Nur İncegül
Makam: Kürdi
Usûl: Semâî

Beklemekten yoruldum
Gelme artık istemem.
Yetiyor şimdi bana.
Sensiz seni düşünmek

İçimde kanımdasın.
Terk edip gidemem ki.
Sen benden bir parçasın.
Senden Ayrılamam ki.

Hangi kuvvet ayırır.
Seni benden bilemem.
Zincirle bağlanmışım.
Senden ayrılamam ki.

İçimde kanımdasın.
Terk edip gidemem ki.
Sen benden bir parçasın.
Senden Ayrılamam ki

İSMET NEDİM SAATÇİ (1931 - 2024 )

24 Mart 1931 Samsun da doğan İsmet Nedim Saatçi, Kadriye Hanım ile Nedim Saatçi'nin iki erkek çocuklarının küçüğüdür. Müzisyen bir ailenin çocuğu olan İsmet Nedim, çok küçük yaşta musikiye, dedesinin ve babasının çaldığı kanun ve amcasının çaldığı keman sesleri ile tanışmıştır.

Samsun Fazılkadı İlkokulun da öğretim hayatına başlayan İsmet Saatçi; iki yıl ortaokula devam etmiş, sonra "Samsun Erkek Sanat Enstitüsü Tesviye - Torna - Teknik Resim Bölümü" nü "Pekiyi" derece ile bitirdikten sonra Yıldız Teknik Okulu Mühendislik Bölümü'ne devam etmiştir. Aynı yıllarda İstanbul Belediye Konservatuarına da devam eden İsmet Saatçi, Yıldız Teknik Okulu üçünçü sınıfından devamsızlık nedeniyle okuldan uzaklaştırılmıştır. İstanbul Konservatuar'ın dan 1956 yılında mezun olduktan sonra Ankara'ya gelerek; büyük batı müsikîsi üstatları Halil Bedii Yönetken, Muammer Sun ve Kemâl İlerici'den özel dersler almaya başlamış. Üç yıl boyunca Batı Müziğinin, Sol - Do - Fa Anahtarlarını okumasını ve nazariyat bilgilerini öğrenmiştir. Müziği Konservartuar'da ve Ankara Radyosu'nda öğrenen İsmet Nedim, Fahri Kopuz, Halil Bedii Yönetken, Muammer Sun, Muzaffer İlkar, Refik Ahmet Sevengil, Ruşen Ferit Kam, Suphi Ziya Özbekkan, Şefik Gürmeriç'ten feyz almıştır.

Vatani görevini Yedek Subay Öğretmen olarak Amasya'da yapar.
1958 ve 1959 yıllarında Ankara Radyosun da açılan Ses Sanatçısı sınavına girmesine rağmen kazanamamıştır. Üçüncü Cumhurbaşkanı Celal Bayar ve eşi Reşide Bayar'ın tavassutu ile 1959 yılı sonunda imtihansız olarak Ankara Radyosuna alındıktan 15 gün sonra, İzmir Senatörü İskender Cenap Ege'nin "Torpille Radyoya alındı" gerekçesi ile Radyo'dan atılır. Altı ay sonra açılan imtihanda; Sadi Hoşses'e ait nihavend makamındaki "Ağlamakla, inlemekle ömrüm gelip geçiyor" isimli şarkıyı okuyan İsmet Nedim, jüri üyelerinin: Halil Bedii Yönetken, Muzaffer İlkar, Necdet Varol, Nevzat Atlığ, Refik Ahmet Sevengil, Ruşen Ferit Kam, Şerif Muhittin Targan'dan oluşur. Güneri Tecer, Neşe Can, Turhan Özek ve Kemâl Öncan devre arkadaşlarıdır. Halil Bedii Yönetken'nin "Benim Kalfam" dediği İsmet Saatçi, hocasının derslere devam edemediği günlerde, arkadaşlarına "Solfej" derslerini anlatmıştır.

İsmet Nedim'in ilk bestesi; 1961 yılında bestelediği sözleri Faruk Nafiz Çamlıbel'e ait olan "Çoban Çeşmesi" isimli muhayyer kürdi şarkıdır. İkinci bestesi ise; "Sarı gülüm korkmaz mı?" isimli, sözleri Mehmet Erbulan'a ait muhayyer kürdî şarkıdır. Pek çok bestesi hem kendisi, hem de diğer sanatçılar tarafından plaklarda ve filmlerde seslendirilmiştir.

1962 yılında ilk konserini Batı Enstrümanları ve Türk Müziği Sazları eşliğinde Ankara "Büyük Sinema" da veren konsere dördüncü Cumhurbaşkanı Cemâl Gürsel ve Devlet Protokol'u da katılır. Konser sonrası dördüncü Cumhurbaşkanı C.G: "...Evladım, konseri beğendim. Türk Musikisi'nde yenilik yapmak istemeyenler bir gün hüsrana uğrayacaklardır. Seni tebrik ediyorum." sözleri ile takdirlerini belirtir.

Zeki Müren: 1965 yılında, Ankara Radyosu'na geldiğinde İsmet Nedim ile karşılaşınca; "İsmet Nedim Bey, lütfen hayranlarınızın başına benim ismimi yazınız" demiş ve "Musikimiz zenginleşti, gerek söz, gerek saz, gerek aralık bakımından... Sizi takdirle anacağım" diye ilave etmiştir.

İsmet Nedim, 1967 yılında İstanbul Radyosu'na tayin olur.1981 yılına kadar İstanbul Radyosunda Ses Sanatçısı olarak görev yapan İsmet Nedim 1981 yılında Almanya'nın Berlin şehrine göç eder.

1977 tarihinde eşi, "İsmet Nedim'i İsmet Nedim yapan gizli, güzel kuvvetim", diye adlandırdığı Zeynep Hanım'la evlenmiştir. Dilâra Guay ve Dilruba Saatçi adlı iki kızı vardır.
Sanatçılar, düşünürler ve bilim adamları soluk almadıkları yerlerde duramazlar. Yaratıcılık onların oksijenidir. Alışılmışın dışına çıkmış ve, Türk müziğine yenilik getirdiği için devamlı engellenmiştir.

1980 yıllarında İsmet Nedim Türkiye'de yaratıcı ortamı bulamayıp Berlin'e yerleşmiş, 1981 - 2003 yılları arasında Müzik okullarında Doçent olarak öğretim üyeliği yapmıştır.
19 Mart 2024 tarihinde Berlin'de hayata veda eder.

İsmet Nedim'in 350'e yakın bestesi vardır.

Bestelerinden Bazıları:

Agora Meyhanesi
Arım, Balım, Peteğim
Benim De Canım Var
Oyun Bitti
Boş Kalan Çerçeve
Seven Ne Yapmaz
Adını Anmayacağım