InnoCampus Tanıtım Filmi

Опубликовано: 06 Ноябрь 2024
на канале: Teknosektör
267
8

Üniversitelere Giden İnovasyon ve Yaratıcılık Platformu

InnoCampus, işbirliğine dayalı inovasyon ve girişimcilik deneyimlerini üniversite öğrencilerine yaşatmak amacıyla tasarlanmış kar amaci gütmeyen bir projedir. Bir üniversiteden diğerine taşınabilen ortak çalışma, ortak öğrenme, ortak yaratma alanlarından ve dijital platformdan oluşur.

InnoCampus’un amacı, farklı alanlarda okuyan öğrencilerin özel tasarlanmış bir mekanda, işbirliğine dayalı inovasyon ve girişimcilik deneyimini edinerek, yaratıcı ürünler ve hizmetler tasarlamalarıdır. Bu, onların aynı zamanda, eğitim aldıkları alanlarda inovasyonun önemini erken safhada kavramalarına yardımcı olacaktır.

Proje, üniversitelerin yanısıra kamu, özel sektör ve STK’larla da kurulacak işbirliği ve ortaklıklar yoluyla dinamik bir inovasyon ve girişimcilik ekosisteminin oluşturulmasına, bu sayede Türkiye’nin inovasyon performansının ve gençlerin istihdamının arttırılmasına katkı sağlamayı hedeflemektedir.

InnoCampus kullanıcıları inovasyon ve girişimcilik konusundaki ilgi ve yeteneklerine göre Yeşil, Mavi, Kırmızı ve Turuncu Kuşak olmak üzere 4 gruba ayrılacaktır. Her programın süresi ve seviyesi farklıdır:

Yeşil Kuşak: InnoCampus’ü ziyaret eden tüm katılımcılar.

Mavi Kuşak: 1 haftalık ortak öğrenme (co-learning) programına dahil olmak isteyen katılımcılar.

Kırmızı Kuşak: 1 haftalık ortak öğrenme deneyimi sonrası 1 haftalık ortak çalışma (co-working) ve ortak yaratma (co-creation) deneyimi yaşamak isteyen katılımcılar.

Turuncu Kuşak: Fikir ve tasarımları olan, ortak öğrenme, ortak çalışma ve ortak yaratma alanlarını aktif olarak 4 hafta boyunca kullanmak isteyen katılımcılar.

Ortak Çalışma Alanı

Girişimci öğrencilerin birlikte çalışacakları, fikirlerini paylaşabilecekleri, takımlar oluşturabilecekleri, bire bir koçluk ve mentörlük hizmeti alabilecekleri, ilham veren bir ofistir. Bu alanı kullanan ‘’girişimci adayları’’ fikirlerini olgunlaştırmaya, bir iş planı oluşturmaya ve ekiplerini kurmaya çalışacaklar, bir aylık sürenin sonunda iş planlarını anlatacakları bir ‘’asansör konuşması’’ yapacaklardır. En iyi konuşmayı yapan ekip üniversiteler arası yarışmaya katılmaya ve Türkiye’deki veya yurt dışındaki bir başka kuluçka programından yararlanmaya hak kazanacaktır.

Ortak Öğrenme Alanı

Öğrencilerin belirli bir program çerçevesinde girişimcilik ve inovasyon süreçleriyle ilgili çeşitli konularda interaktif atölye çalışmalarına, seminerlere ve ilham veren konuşmalara katılabilecekleri bir etkinlik alanıdır. Katılımcılara her biri birer hafta sürecek “Uygulamalı Girişimcilik ve İnovasyon Programı” 4 hafta boyunca yetkin ve deneyimli uzmanlar tarafından verilecektir.

Ortak Yaratma Alanı

Öğrencilerin tasarladıkları ürünlerin prototiplerini bilgisayar destekli alet ve makinalarla üretebilecekleri bir yaratıcılık laboratuvarıdır. Ortak çalışma ve öğrenme birimlerinde fikirlerini iş planına döken girişimci adaylar, bu alanda fikirlerini fiziksel ürünlere de dönüştürebileceklerdir.

http://www.innocampus.org/tr/