BENİ SEV RUHUMU SAR
Beste: Mısırlı Udi İbrahim Efendi
Makam: Hicaz
Usûl: Aksak
İcrâ: Ceyhun Çelik
Beni sev ruhumu sar kalbime yaslan beni sev
Ne olur gönlüm avunsun diye bir an beni sev
Yine ayrılmayacakmış gibi candan beni sev
Ne olur gönlüm avunsun diye bir an beni sev
MISIRLI İBRAHİM EFENDİ (1872-1933)
Mısırlı İbrahim Efendi 1872 yılında Halep'te doğdu. Asıl adı Avram Levi'dir. Suriye asıllı Arap Yahudi’si olup, Kahire, Şam, Halep ve daha sonraları İstanbul'da musiki alanında ün yaptı. Babası Ovadia Halep'li bir tüccardır. Uzun yıllar Kahire'de yaşadığı için Mısırlı sıfatıyla anılmıştır. Yaşamının büyük bölümünü İstanbul'da geçirdi ve 1933 yılında İstanbul'da öldü.
İbrahim Efendi küçük yaşta ud çalmaya başladı, sazını ilerletmek için Kahire, Şam, Halep gibi büyük kentlerde çalıştı, daha sonra İstanbul'a yerleşti. Türk müziğini Hacı Kirami Efendi, Hoca Ziya Bey ve İsmail Hakkı Bey'den öğrendi.
Hem hanende hem sazende olan Mısırlı İbrahim Efendi, çok güzel ud çalardı. Plaklar doldurdu sesinin de çok güzel olduğu söylenir. Osmanlı İmparatorluğu döneminde yaşamış son büyük udi olarak bilinir. Udu ile plaklarda Hüseyni ve Mahur taksimlerinden örnekler vermiştir. Acemaşiran Makamı'ndan bir saz semaisi de yapmıştır.
İkinci kez açılan "Mehterhane"'de hocalık yaptı. Sinagoglarda seslendirilmek üzere bestelenmiş dini eserleri de vardır. Beş yüzün üzerinde bestesi olduğu öne sürülmekle birlikte bunlardan sadece 56'sının kendisine ait olduğu kanıtlanabilmiştir.