✍🏼Türkiye’de ilk kez gerçekleştirilen Zarafet Okulu Eğitimci Geliştirme Programımızda özenle hazırladığımız Branş Eğitim Atölyeleri içeriklerimiz hakkında düşüncelerini almak üzere,
🌸Ankara’dan okul müdürü ve matematik öğretmeni Zuhal öğretmenimizi sizlerle buluşturduk.
⬇️Atölye detaylarımızı merak eden eğitim gönüllüleri ise aşağıdan içeriklerimize ulaşabilirler.
1️⃣Dijital İtibar ve Netiket Atölyesi’nde; “Dijital iletişim araçlarını kullanırken nasıl ölçülü davranabiliriz?, Kişisel bilgi ve özel hayatın gizliliğinin muhafazasını nasıl sağlanayabiliriz? Sorularını foto-video yorum, slayt sunum, diyalektik ve drama yöntemleri kullanılarak işlenirken Sosyal Medya Detosu ve Sağlıklı Sosyal Ağ Kuruyorum etkinlikleri tanıtıldı. Seminer; Sosyal Girişimcilik Projesi , Pano teklifleri ve örnek 5E model tanıtımı ile sonlandırıldı.
2️⃣Aileden Topluma Zarafet Atölyesi’nde; aile içi iletişimde saygının önemi, aile büyükleriyle iletişim adabı, aile içi tutum ve davranışlarında adabı muaşerete uygun davranışlara özen gösterilmesi konularına değinilenilebileceği vurgulandı.
“Benim var olabilmem için geçmişimde var
olması gerekir” bilincini yerleştirmek üzere Aile Piramidi etkinliği yapıldı.
Aile pramidinin sağlam durabilmesi için her bir üyenin sağlam varolması gerektiğine vurgu yapıldı.
3️⃣Temizlik ve Kişisel Bakım Atölyesi’nde; öğrencilerimizin günlük yaşamlarında kullandıkları alanlar üzerinden hareketle, temizlik ve düzenin nasıl sağlanması gerektiğini konuştuk. Zararlı bakım ürünleri yerine alternatif olarak hazırlayabilecekleri doğal içerikli ürünlerin tariflerini aldık. Pratik atölye tariflerini öğrencilerimiz ile nasıl uygulayacağımızı, ve oyun tavsiyeleri ile dersimizi sonlandırdık.
4️⃣Lisanda Zarafet Atölyesi’nde; dilimiz karakterimize nasıl etki eder? Zarif bir lisanı nasıl kazanabiliriz? Kelimelerin gücü nedir? Sözlerimiz hayatımız üzerinde etkili midir? Sorularının cevabı foto-video yorum, slayt sunum, hikaye yorum, motto cümleler, dijital öğrenme yöntemleri (worldwall, mentimeter) kullanılarak işlendi. Kelimelerin gücü oyunu, kelimelerde gizli zarafet atölyesi, değiştir değişsin atölyesi, ben söyledim sen söyleme etkinliği, pano teklifleri, kelam-ı dikkat kart oyunu ile anlatım desteklendi. Örnek 5E modeli ve ders anlatım fasikülü tanıtıldı.
5️⃣Çevre Bilinci Tasarruf ve Harçlık Ekonomisi Atölyesi’nde; Öğrencilerimize harçlık ekonomisi ile tasarruf bilincini yerleştirmeyi ve küresel ısınmasın getirisi olan iklim değişikliği varlığından dolayı çevre bilinci kazandırmayı hedefledik. Uzun vadede öğrencilerimize tasarrufu bilinci aşılayarak bilinçli birer tüketici yetiştirmeyi planlıyoruz. Atölyede aynı zamanda öğrencilerimizle yapılabileceğimiz drama etkinliği, okul projesi ve el işi atölyelerinin de tanıtımı yapıldı.
6️⃣Eğitimde Kalıcı ve Eğlenceli Öğrenme Atölyesi’nde; Oyun ve oyunlaştırmanın kalıcı öğrenme üzerinde etkisi paylaşıldı. Eğitimde ders öncesinde, ders sonrasında kullanılabilecek oyunlaştırma örnekleri ve ders içi interaktif faaliyet örnekleri etkileşimli bir şekilde gösterilerek anlatıldı.